Manažerské kompetence sester ve vedoucích pozicích v perioperační péči - Šefrová, Radka (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou získávání manažerského vzdělání sester ve vedoucích pozicích v perioperační péči. Teoretická část definuje management a vymezuje manažera ve zdravotnickém zařízení. Dále je zde uveden management v perioperační péči a jaké je vzdělávání manažerů v perioperační péči. Praktická část zpracovává kvalitativní rozhovory s respondentkami, které jsou na pozici vedoucích sester v perioperační péči. Cílem práce je identifikovat, jak sestry ve vedoucích pozicích získávají manažerské vzdělání pro tuto pozici.
Managerial competences of nurses in perioperative care management
Keywords: kvalitativní průzkum; management; manažer; manažerské kompetence; perioperační péče; všeobecná sestra; vzdělávání; qualitative research; management; manager; managerial competences; perioperative care; nurse; education