Správní soudnictví - Chwistková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá správním soudnictvím v České republice. První kapitola popisuje historii a reformu správního soudnictví. Druhá kapitola se věnuje úpravě správního soudnictví v zahraničí a Evropské unii. Ve třetí kapitole je zhodnocena funkčnost správní kontroly veřejné správy.
Judiciary of administration
Keywords: správní soudnictví; Správní řád; správní soud; Nejvyšší správní soud; právní prameny; evropské právo; správní kontrola; veřejnosprávní kontrola; veřejná správa