Nezaměstnanost na Skutečsku a dopady nezaměstnanosti na jedince - Vojtová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce přiblížuje a hodnotí nezaměstnanost Skutečska. Charakterizuje momentální situaci zaměstnanosti, největší zaměstnavatele oblasti, představuje skupiny obyvatel, které jsou znevýhodněné nebo ohrožené a popisuje aktivity řešení nezaměstnanosti v této oblasti. Hlouběji také rozpracovává psychologické a sociální dopady na jedince především v souvislosti rodiny.
Unemployment in Skuteč region and its consequences for people.
Keywords: Unemployment; unemployment office; retraining; Nezaměstnanost; Úřad práce; rekvalifikace