Městská rada Pardubic v letech 1670 - 1700 - Zvolenská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se věnuje městské radě Pardubic v letech 1670 - 1700. Práce zpracovává historii Pardubic a klade důraz na obnovovací ceremoniál, jeho průběh a popis jednotlivých členů městské samosprávy. Dále je sestaveno přesné složení rady pro každý rok a jsou sepsány medailony měšťanů, kteří usedli na důležitých postech městské rady.
Town Council of Pardubice (1670-1700)
Keywords: Pardubice; městská rada; sbor konšelský; obnova; ceremoniály; měšťané; Pardubice; city council; congregational corps; recovery; burghers