Analýza dopravní nehodovosti v okrese Chrudim - Donnerová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá silniční nehodovostí. Pozornost je zaměřena především na vývoj dopravních nehod s následky na zdraví a životech v okrese Chrudim mezi lety 2007 až 2011. Práce zahrnuje kromě statistických údajů i prostorovou analýzu nehod a identifikaci nebezpečných nehodových silničních úseků.
Analysis of traffic accidents in Chrudim District
Keywords: Dopravní nehoda; bezpečnost silničního provozu; geografické informační systémy; okres Chrudim; Traffic accidents; road safety; geographic information systems; Chrudim district