Návrh robota pro automatické vyhledávání informací na Internetu týkajících se zvolených témat a jejich ukládání do databáze. - Záleský, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem projektu je navrhnout automatizovaný vyhledávač informací v prostředí Internetu vztahujících se ke vznikajícím společenským akcím a jejich ukládání do databáze. V práci se věnujeme morální a legální stránce této tematiky, vhodnými případy nasazení a dále jsou popsány některé postupy používající se v problematice web scrapingu, jako je například konfigurace a spuštění web crawlerů.
Design of robot for automatic information seeking on the Internet related to choosen subjects and their store into database.
Keywords: Web scraping; web crawling; big data; Scrapy; Python; Apache Cassandra; Web scraping; web crawling; big data; Scrapy; Python; Apache Cassandra