Bezpečnost pacientů na operačních sálech - Taliánová Magda; Langerová Tereza; Pavlová Petra (Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2015)
Příspěvek popisuje problematiku perioperačního bezpečnostního procesu na pracovištích ve východočeském a západočeském regionu. Soubor tvořilo 61 respondentek, perioperačních sester pracujících na oborových či centrálních operačních sálech. Data byla vyhodnocována deskriptivní statistikou a zaznamenána v grafech prostřednictvím programu MS Excell 2010. Z výsledků vyplynulo, že perioperační bezpečnostních proces je prováděn na pracovištích u všech dotazovaných respondentek.
Patient safety in the operating theatres
Keywords: perioperační bezpečnostní proces; kvalita péče; sestra; porodní asistentka; operační sál; surgical safety process; quality of care; nurse; midwifery; operating room