Modelování rozhodování o promíjení penále při výběru pojistného na KSSZ pro Pardubický kraj - Sádovský, Radek (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá modelováním rozhodování o promíjení penále při výběru pojistného na Krajské správě sociálního zabezpečení pro Pardubický kraj. Úvodem modelovacího procesu jsou definována základní rozhodovací kritéria a sestavena rozhodovací komise. K přípravě dat je použit tabulkový procesor MS Excel a pro modelování program MATLAB. Součástí práce je vytvoření rozhodovacího modelu sloužícího k podpoře rozhodování při promíjení penále na KSSZ pro Pardubický kraj.
Illustrative making decision on remitting a penalty while collecting insurance at Social security administration for region Pardubice
Keywords: remission; penalty; premium; decision commissions; decision making; simulation; promíjení; penále; pojistné; rozhodovací komise; Rozhodování; Modelování