Cloud pro synchronizaci a zálohu dat - Bříza, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
První část práce je věnována problematice termínu cloud a stručnému popisu použitých technologii. Druhá část se zabývá tvorbou a popisem aplikace pro synchronizaci a zálohu dat pomocí cloudové služby.
Cloud for synchronization and data backup
Keywords: cloud computing; J2EE; EJB; JSF; synchronizace dat; záloha dat; JPA; data synchronization and backup