Inhibitory acetylcholinesterázy na bázi dialkylkarbamátů - Patková, Martina (Univerzita Pardubice, 2004)
Byla testována anticholinesterázová aktivita skupiny 4 dialkylkarbamátů a vyhodnocena parametrem pI50. Dále byly stanoveny rozdělovací koeficienty studovaných dialkylkarbamátů v soustavě oktan-1-ol : voda. Získané výsledky dokazují schopnost dialkylkarbamátů vysoce a specificky inhibovat cholinesterázy.
Acetylcholinesterases inhibitors on the base of dialkylcarbamates
Keywords: karbamáty; Cholinesterázy; Alzheimerova choroba