Stav dopravní infrastruktury ČR z hlediska deficitu ve financování - Macháček, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce řeší problematiku stavu dopravní infrastruktury ČR, se zaměřením na silniční a železniční dopravu. Sleduje výši finančních prostředků, kterou by bylo potřeba vložit do dopravní infrastruktury, včetně rozboru. Zabývá se též možnostmi financování dopravní infrastruktury, zpoplatněním uživatelů dopravy a dopadům na veřejné finance.
Situation of the traffic infrastructure in the Czech Republic in term of a deficit in financing
Keywords: traffic infrastructure; road transport infrastructure; rail transport infrastructure; financing of transport; transport charging system; dopravní infrastruktura; silnice; Železnice; financování dopravy; zpoplatnění