Úloha rodiny v protidrogové prevenci - Pišlová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá drogovou problematikou z hlediska rodiny jako činitele protidrogové prevence. V teoretické části jsou uvedeny příčiny vedoucí k užívání návykových látek, přehled nejčastěji zneužívaných nealkoholových drog v ČR a vymezení pojmu "prevence". Dále je práce zaměřena na činnost rodiny ve všech oblastech preventivního působení. Praktická část pojednává o činnosti nízkoprahového centra Milíčův dům v Jaroměři.
The educational role of the family in narcotic abuse
Keywords: Drogy; protidrogová politika; prevence; Rodina