Vejce jako surovina pro výrobu potravin - Vacková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2017)
V první části mé bakalářské práce je uveden vznik a vývoj vajec jejich charakteristika, složení, fyzikální i chemické vlastnosti. V následující části je popsána mikrobiologie vajec, způsoby kontaminace, charakteristika kontaminujících mikrobů a mikrobiologické stanovení. Poslední část je věnována průmyslovému zpracování vajec, třídění a balení, konzervaci, čištění a výrobkům z nich.
Eggs as raw material for food production
Keywords: vejce; vlastnosti; mikrobiologie; mikroby; kontaminace; stanovení; zpracování; egg; egg properties; microbiology; microbes; contamination; determining; processing