Gynekologická prevence v období adolescence - Drobná, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2024)
Předložená bakalářská práce se zabývá gynekologickou prevencí v období adolescence. Tato práce se skládá ze dvou částí. V první, teoretické části práce je sumarizována aktuální teorie na dané téma. Je zde popsána gynekologická prohlídka, prevence nádorového onemocnění děložního čípku a možnosti antikoncepce. Ve druhé, průzkumné části práce jsou prezentovány výsledky průzkumného šetření, které odkazují na informovanost dospívajících dívek o preventivním gynekologickém vyšetření, antikoncepčních metodách a prevenci karcinomu děložního hrdla.
Gynecological prevention during adolescence.
Keywords: edukace; adolescence; preventivní gynekologické vyšetření; antikoncepce; nádorové onemocnění děložního čípku; education; adolescence; preventive gynecological examination; contraceptive; cancer of the cervix