Vlastnosti modelových polyurethanových systémů na bázi polymerních stabilizátorů - Udatný, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
V této diplomové práci bylo syntetizováno šest typů polymerních fenolických antoxidantů pomocí radikálové adice. Vzniklé stabilizátory byly charakterizovány pomocí NMR. Jejich účinnost byla testována na 21 modelových polyurethanových systémech, která byly připraveny z oligobutadienového substrátu, vyrobených polymerních fenolických antioxidantů a tří typů isokyanátu. U připravených vzorků byla sledována účinnost a vlastnosti stabilizátorů pomocí NMR, GPC a DSC
The properties of modelling polyurethane systems on base of polymeric stabilizers
Keywords: polymeric phenol-based antioxidants; oxidation; polyurethanes; liquid polybutadiene rubbers; isocyanetes; critical conversion; polymerní fenolické antioxidanty; oxidace; polyurethany; kapalné polybutadienové kaučuky; isokyanáty; kritická konverze