Identifikace negativního vývoje podniku. - Červenka, Václav (Univerzita Pardubice, 2013)
Identifikace negativního vývoje v podniku je mezníkem pro jeho řízení, které má podnik z krize vést. Bakalářská práce na téma Identifikace negativního vývoje je strukturována do třech samostatných částí. První je věnována obecným definicím týkajících se zvoleného tématu. V druhé části je podrobně rozebírána problematika jednotlivých fází a druhů podnikových krizí s důrazem na jejich možná řešení. V poslední části práce jsou poznatky aplikovány do praxe na případu konkrétního podniku. Cílem bakalářské práce je popsat rysy negativního vývoje podniku, na základě finančních ukazatelů identifikovat negativní vývoj podniku. Výstupem je pak návrh strategického řízení pro konkrétní podnik.
Identification of negative enterprise development
Keywords: krize; krize podniku; krizové řízení; analýza rizik; předcházení krizím; riziko; crisis; crisis; business; crisis management; risk analysis; prevention; risk