Zobrazení ženy v literárním díle ženských autorek - Kuklová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2007)
Studie si klade za cíl nastínit zásadní proměny literárního obrazu ženy v současné literatuře, pro potřeby detailní analýzy zúžené na exemplární díla jedné české a jedné ruské prozaičky. Petra Hůlová a Irina Děněžkonová jsou v současné době typickými představitelkami tzv. ženské prózy, jejíž stylistika, témata a společenský kontext tvoří základní body naší studie.
The Image of Woman in Literary Works by Female Authors
Keywords: Petra Hulova; Irina Denezkina; feminism; Gender; female literatury; emancipation of women; Russian literature; Czech literature; woman; conversation by women; Petra Hůlová; Irina Děněžkinová; feminismus; Gender; ženská literatura; ženská emancipace; ruská literatura; česká literatura; žena; ženský diskurs