Finanční řízení obchodního podniku - Štěrbová, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou finančního řízení se zaměřením na řešení oblasti pohledávek a závazků. Tato oblast je zpracována nejprve na teoretické úrovni, následně se práce zabývá aplikací finančního řízení ve společnosti NAD Končice, s.r.o., která poskytuje služby v oblastech nákladní autodopravy a zemních prací. Finanční řízení vychází ze zpracování finanční analýzy, analýzy pohledávek a závazků. Následně jsou navrhnuta doporučení na zlepšení situace společnosti NAD Končice, s.r.o.
Financial management of trade enterprise
Keywords: finanční řízení; závazky; pohledávky; finanční analýza; NAD Končice s.r.o; financial management; liabilities; receivables; financial analysis; NAD Končice s.r.o