Analýza silic v nápojích s využitím metody mikroextrakce tuhou fází - Nováková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou silic v bylinných nápojích s využitím mikroextrakce tuhou fází (= SPME) metodou přímého vzorkování a destilací s vodní parou. Získané složky silic byly analyzovány na plynovém chromatografu s hmotnostním detektorem. K analýze bylo vybráno deset vzorků bylinných čajů.
Analysis of essential oils in beverages using solid-phase microextraction method
Keywords: SPME; silice; bylinné čaje; SPME; essential oils; herbal tea