Činnost městské policie v Nymburce - Slavíková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se věnuje problematice zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburk. Cílem práce je zhodnotit činnost Městské policie Nymburk za období posledních deseti let. Nejprve je práce věnována problematice bezpečnosti, následně možnostem zřizování městské policie, charakteristice města Nymburk a poté analýze činnosti a popisu Městské policie Nymburk. Součástí práce je i realizace a vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na činnost Městské policie Nymburk a na vnímání bezpečnostní situace ve městě jeho obyvateli a obyvateli blízkého okolí.
The activities of the Municipal police of Nymburk
Keywords: městská policie; obecní policie; bezpečnost; veřejný pořádek; Nymburk; strážníci; municipal police; local police; security; public order; Nymburk; officers