Použití reverzní osmozy při zpracování odpadních vod - Bauer, Jan (Univerzita Pardubice, 1997)
Teoretická část práce je tvořena literární rešerší zaměřenou na reverzní osmozu a její aplikace při zpracování průmyslových odpadních vod. V experimentální části byly studovány závislosti intenzity průtoku permeátu na čase, tlakovém rozdílu a objemovém průtoku nástřiku, které byly měřeny na zvolených membránách.
Utilization of reverse osmosis in wastewater treatment
Keywords: odpadní vody; reverzní osmóza; membrány