Analýza CSR aktivit v konkrétním podniku - Hojdová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá konceptem společenské odpovědnosti firem (CSR - Corporate Social Responsibility). Cílem práce je přiblížit pojetí této problematiky a analyzovat uplatňování principů CSR ve společnosti Synthesia, a. s. včetně zhodnocení nástrojů komunikace CSR aktivit. V teoretické části práce jsou vymezeny základní charakteristiky společenské odpovědnosti firem, její dosavadní vývoj a související koncepce a pojmy. Poté práce pojednává o přínosech společensky odpovědného podnikání a nástrojích komunikace CSR. Praktická část práce je zaměřena na společnost Synthesia, a. s. a její odpovědné chování vůči společnosti a prostředí, ve kterém podniká. Poté je provedena analýza vnímání společenské odpovědnosti firmy Synthesia, a. s. z pohledu zaměstnanců podniku a pardubické veřejnosti a pro společnost jsou stanovena vhodná doporučení pro zlepšení.
Analysis of CSR activities in a selected company
Keywords: společenská odpovědnost firem; CSR; corporate social responsibility; odpovědné podnikání; stakeholder; triple-bottom-line; vnímání CSR; komunikace CSR; nástroje komunikace CSR; corporate social responsibility; CSR; responsible business; stakeholder; triple-bottom-line; CSR perception; CSR communication; CSR communication tools