Supervize jako prevence syndromu vyhoření - scoping review - Vránová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na Supervizi jako prevenci syndromu vyhoření formou scoping review. V diplomové práci je nejprve popsán syndrom vyhoření jakožto samostatný problém, následně je popsána problematika supervize a v rámci poslední kapitoly je popsán přínos supervize v rámci prevence syndromu vyhoření. Empirická část diplomové práce je zpracována formou sekundárního výzkumu. Dle předem stanovených kritérií byly vyhledány aktuální odborné studie, zabývající významem supervize v prevenci syndromu vyhoření. Následně byla data analyzována a komparativně vyhodnocena.
Supervision as prevention of burn-out syndrome - scoping review
Keywords: supervize; syndrom vyhoření; ošetřovatelství; supervision; burn-out syndrom; nursing