Obezita u nelékařského zdravotnického personálu ve směnném provozu - Boučková, Renata (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce pojednává o problematice obezity u nelékařského zdravotnického personálu ve směnném provozu. Skládá se ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány poznatky, které přispívají k porozumění etiopatogenezi komplexního onemocnění, jakým je obezita. Poukazuji také na roli sestry ve směnném provozu, na spánkový deficit, na špatné a nepravidelné stravování, na stres, který je spojen s výkonem její profese. Závěrem mé bakalářské práce upozorňuji na to, jak sestra ve směnném provozu by měla pečovat o sebe sama.
Obesity in paramedical hospital staff in context with shift work
Keywords: obezita; role sestry; směnný provoz; cirkadiánní rytmus; obesity; the role of nurses; working in shift; circadian rhythm