Hygiena rukou u dětí mladšího školního věku - Pospíšilová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se v teoretické i empirické části práce zaměřuje na problematiku hygieny rukou zaměřenou na mladší školní věk dětí. Teoretická část práce se věnuje teorii hygieny rukou, kde se zaměřuje především na problematiku mytí rukou a nemocem přenášeným rukama a dále se věnuje edukaci dětí. V části empirické se bakalářská práce zaměřuje na znalosti dětí a edukaci dětí o hygieně rukou formou edukační lekce a ověření znalostí formou pretestu před edukací a posttestu po edukaci. Dotazníky jsou zpracovány do grafů pro lepší přehlednost získaných výsledků.
Hand Hygiene of Young School Age Children
Keywords: hygiena rukou; děti; infekční nemoci; edukace; hand hygiene; children; infectious diseases; education