Srovnání přístupů k občanům v plánovacích procesech našich měst - Párišová, Dana (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se věnuje zapojením obyvatel do procesu strategického plánování měst. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů strategického plánování, participace a technik zapojení obyvatel. Praktická část porovnává přístupy a techniky zapojení vybraných měst. Je zaměřena na města Dobříš, Český Brod, Kuřim, Humpolec a Mohelnice. Tato města byla vybrána ze vzorku, které splňuje předem určené parametry.
Comparison of approaches to citizens in planning processes of our cities
Keywords: strategický plán; strategické plánování; města; participace; strategic plan; strategic planning; participation; cities