Optimalizace reverzní transkripce pro měření genové exprese - Jahelková, Renata (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá optimalizací reverzní transkripce pro dvoukrokovou reverzně-transkripční polymerázovou řetězovou reakci. Jako templát slouží RNA, kterou nelze přímo amplifikovat, proto je nejprve nutný její přepis do komplementární DNA v kroku zvaném reverzní transkripce. Metoda může probíhat jednokrokově, kdy obě reakce probíhají v jedné zkumavce a dvoukrokově, kdy reveverzní transkripce probíhá v samostatné zkumavce ještě před vlastní polymerázovou řetězovou reakci. Tato metoda je velmi užitečná při měření genové exprese.
Optimization of reverse transcription for measurement of gene expression
Keywords: analýza genové exprese; reverzní transkripce; reverzní transkriptáza; RNA; RT-PCR; analysis of gene expression; reverse transcription; reverse transcriptase; RNA; RT-PCR