Zneužití informačních technologií při páchání trestné činnosti: Informační kriminalita a její odhalování - Řanda, Vít (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je věnována problému současné společnosti ve smyslu zneužívání informačních technologií při páchání trestné činnosti, tj. informační kriminalita a její odhalování, se zaměřením na kriminalitu páchanou na Internetu nebo za využití Internetu. Vedle popisu odhalování této trestné činnosti je práce dále věnována i rozdělení této informační kriminality dle různých způsobů a stručnému popisu jednotlivých podskupin.
The misuse of information technologies for a crime commissioning: The cybercrime and its detection
Keywords: informační kriminalita; Internet; phishing; počítačová kriminalita; skimming; softwarové pirátství; Informační technologie; cybercrime; computer crime; information technologies