Mobilní zdroje znečištění z pohledu ochrany životního prostředí - Skořepa, Pavel (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor se v práci zabývá problematikou vlivu mobilních mimosilničních strojů na znečištění ovzduší. Analyzuje problematiku měření emisí mobilních zdrojů znečištění s využitím stávajících legislativních prostředků. Navrhuje paragrafové znění vyhlášky, která stanovuje postup a limituje množství plynných emisí v souladu s legislativou EU.
The Mobile sources of foulness from the view to protection of environment
Keywords: Silniční vozidla; stroje; mobilní zdroje; provoz; legislativa; ochrana životního prostředí; motory; Evropská Unie; výfukové plyny; Emise