Současné anarchistické hnutí v České republice - Plzáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce Současné anarchistické hnutí v České republice se snaží popsat současný stav anarchistického hutí u nás. Popisuje vývoj hnutí po Sametové revoluci, přibližuje názory hnutí, aktivity které vytváří. Prostřednictvím rozhovorů podává vhled do událostí, které anarchisté považují za zásadní a přináší jejich pohled na současnou společnost.
Contemporary anarchist movement in Czech republic
Keywords: anarchismus; společnost; antifašismus; anarchistické tiskoviny; demonstrace; squatting; Anarchism; society; antifascism; demonstrations; anarchist´s prints