Využití autokorelační funkce při zpracování dat - Hettlerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá využitím autokorelační funkce při zpracování různých typů dat. Práce seznamuje s pojmy potřebnými k provádění analýz a modelování při využití autokorelační funkce. Popisuje práci s časovými řadami, signály a obrazy. Analýzy a modely popsané teoreticky jsou v práci ukázány i s konkrétními daty. Každý model je na závěr zhodnocen.
Use of autocorrelation functions for data processing
Keywords: časové řady; analýza časových řad; korelační funkce; autokorelační funkce; parciální autokorelační funkce; signály; periodicita signálu; obrazy; náhodné procesy; Box-Jenkinsova metodologie; time series; analysis of time series; correlation function; autocorrelation function; partial autocorrelation function; signals; frequency signals; image; random process; Box-Jenkins metodologie