Znalosti poruch srdečního rytmu a jejich léčby v intenzivní péči - Kasíková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se věnuje problematice o poruchách srdečního rytmu a jejich léčby v intenzivní péči. Práce je rozdělena na část teoretickou a část průzkumnou. V teoretické části se věnuje převodnímu systému srdečnímu, arytmiím a jejich léčbě. Průzkumná část vyhodnocuje získaná data z dotazníkového šetření na vzorku respondentů nelékařského zdravotnického personálu pracujícího na JIP a ARO.
Knowledge of heart rhythm disorders and their treatment in intensive care
Keywords: poruchy srdečního rytmu; arytmie; intenzivní péče; elektrokardiogram; heart rhythm disorders; arrhythmia; intensive care; electrocardiogram