Studium chalkogenidů s potenciálními aplikacemi v mikro- a nano- optice - Orava, Jiří (Univerzita Pardubice, 2009)
Disertační práce se zabývá studiem fyzikálně-chemických vlastností objemových vzorků a tenkých vrstev chalkogenidovách skel. Výsledky disertační práce jsou tématicky rozděleny do dvou kapitol, tj. selektivní rozpouštění tenkých vrstev a příprava optickýchh prvků a dále optické vlastnosti objemových skel, tenkých vrstev a multivrstev chalkogenidů studovaných spektroskopickou elipsometrií.
Study of chalcogenides with potential applications in micro- and nano- optics devices
Keywords: Chalkogenidová skla; tenké vrstvy; amorfní polovodiče; spektroskopická elipsometrie; Chalcogenide glasses; thin films; amorphous semiconductors; spectroscopic ellipsometry