Rozhodování o pořízení dlouhodobého majetku z pohledu účetnictví a daní - Zámišová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Předmětem bakalářské práce je porovnání pořízení dlouhodobého majetku koupí a leasingem z pohledu účetnictví a daní. V teoretické části je vysvětlen pojem dlouhodobý majetek, jeho evidence, účtování a odpisování. Dále je zde vysvětlen pojem rozhodování a popsány jednotlivé způsoby pořízení majetku včetně jejich výhod a nevýhod. Praktická část se věnuje porovnání jednotlivých způsobů pořízení automobilu ve společnosti J. M. KAPA, s. r. o., jejich účtování a vliv do účetních výkazů a daňové povinnosti.
Determining the purchase of fixed assets from the perspective of accounting and taxes
Keywords: dlouhodobý majetek; pořízení automobilu; úvěry; finanční leasingy; účetní výkazy; daňově uznatelné náklady; fixed assets; purchase of cars; loans; financial leasing; financial statements; tax deductible expenses