Etický rozměr eutanázie - Zacharová, Dominika (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá formami umírání a eutanázie, jejich legislativním pojetím a vnímáním veřejnosti. Práce je založena na základním právním a medicínském hledisku a terénním výzkumu. Teoretická část práce je doplněna zjištěnými fakty na základě výzkumu, který probíhal formou rozhovorů s respondenty. Podrobnější rozbor problematiky je v části praktické. Cílem práce je zjistit pomyslnou hranici etičnosti eutanázie a hodnotu života.
Ethic Dimension of Euthanasia
Keywords: eutanázie; asistovaná sebevražda; život; smrt; etika; euthanasia; assistedsuicide; life; dead; ethic