Havarijní varianty v provozu metra - Kosmál, Martin (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce přináší souhrný pohled na problematiku mimořádných událostí v provozu metra. Analytická část podává informaci o kategoriích a klasifikaci mimořádných událostí, jejich evidenci, analýze a vyhodnocení včetně přijatých opatření. Obsahuje návrh řešení pro konkrétní situaci, která nastane v případě ohrožení metra povodní. Všechny důležité faktory jsou zohledněny v návrhu grafikonu vlakové dopravy, který je přiložen jako vložená příloha.
Emergency alternatives during metro operation
Keywords: havarijní stavy; provoz trati; Metro; řízení provozu vozidel; Povodně; Grafikon vlakové dopravy