Ochrana zvířat v České republice: problém legislativní, ekonomický, etický - Černá, Hana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá ochranou zvířat v České republice, především problémem legislativním, ekonomickým a etickým. Hlavním cílem bakalářské práce je analýza postoje veřejné správy k opuštěným a týraným psům, včetně rozboru finanční situace městských útulků v Pardubickém kraji. Práce je postavena především na vlastním pozorování aktuální situace v kraji a informacích, které poskytli zástupci jednotlivých útulků.
Protection of animals in the Czech Republic: legislative, economic, and ethic problems
Keywords: práva zvířat; Ochrana zvířat; městské a obecní útulky; opuštěná zvířata; samospráva; obce; animal rights; Animal protection; municipal shelters; abandoned animals; autonomy; municipalities