Obraz venkova v ruralistických románech Josefa Knapa - Holeček, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na zobrazení venkova v ruralistických románech Josefa Knapa. Na základě poznatků o tradici české venkovské literatury a dobovém uměleckém směru nazvaném "ruralismus" se soustředí na analýzu Knapových venkovských románů. Práce se zaměřuje na některé typické prvky těchto románů – obraz přírody, krajiny, regionu a obraz města.
The image of the country in Josef Knap’s rural novels
Keywords: venkov; interwar literature; rural novels; contryside; Knap, Josef; meziválečná literatura; ruralismus