Zavedení dálkového ovládání zabezpečovacího zařízení na trati č. 310 v úseku Olomouc hl. n. - Bruntál - Blažek, Martin (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na možnost zavedení dálkové obsluhy zabezpečovacího zařízení na trati č. 310 v úseku Olomouc hl. n. Bruntál. Řeší rozsah úspor dopravních zaměstnanců a zvýšení propustné výkonosti vlivem zavedení dálkového řízení provozu.
Implementation of the remote control signaling systém on the railway track 310 in the section Olomouc hl. n. Bruntál
Keywords: dálková obsluha zabezpečovacího zařízení; bezpečnost železniční dopravy; propustná výkonost; remote control signaling; safety of railway traffic; permeamble performance