Udržování identity řecké menšiny na severní Moravě a ve Slezsku - Janas, Jakub (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována identitě řecké minority na severní Moravě a ve Slezsku. Autor mapuje identitu jednotlivých generací Řeků a složky, které pomáhají řeckou identitu udržet, od tradic v rodině, jídla, jazyka, hudby, tance, oslav svátků až po řecká občanská sdružení.
Preservation identity of the Greek minority in Northern Moravia and Silesia
Keywords: Greeks; minorities; identities; north Moravia; Silesia; Řekové; Minority; Identity; Severní Morava; Slezsko