Analýza barviv technikou HPLC/MS - Ansorgová, Dana (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce se zabývá využitím techniky HPLC/MS a MS s ionizací elektrosprejem nebo sulfonovaných azobarviv. Studuje možnost získání většího množství strukturních informací analýzou redukčních produktů azobarviv.
HPLC/MS analysis of dyes
Keywords: kapalinová chromatografie; iontové páry; Hmotnostní spektrometrie; ionizace elektrosprejem; chemická ionizace; extrakce tuhou fází; sulfonovaná azobarviva; redukce azobarviv