Možnosti agregace indikátorů udržitelného rozvoje pomocí Petriho sítí - Machačová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá možnostmi agregace indikátorů udržitelného rozvoje za Pardubický kraj pomocí Petriho sítí. V první části práce je analyzována problematika udržitelného rozvoje. V další části jsou popsány indikátory, jejich rozdělení, principy atd.. V třetí části je diskutována problematika Petriho sítí. V poslední části je předmětem analyzování modelace vybraných sociálních a ekonomických indikátorů za Pardubický kraj pomocí problematiky Petriho sítě.
Possibilities of flags aggregation of tenable development by the help of Petri-net
Keywords: trvale udržitelný rozvoj; Agenda 21; indikátory; Petriho sítě; tenable development; flags; Petri-net