Působnost a postavení speciálních stavebních úřadů v dopravě a spojích - Šimánek, František (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se snaží přehledně uspořádat a vysvětlit působnost a postavení speciálních stavebních úřadů v rámci resortu dopravy a spojů a současně stručně vysvětlit některá ustanovení stavebního zákona a jeho prováděcích předpisů ve vazbě na stavebně technické a provozní podmínky staveb drah, staveb na dráze, leteckých staveb, staveb pozemních komunikací a staveb s nimi souvisejících, staveb souvisejících s vodní dopravou a staveb telekomunikačních.
Keywords: stavební úřady; doprava a spoje; právní vztahy v dopravě; stavební zákon