Analýza spínané LC větve filračně-kompenzačního zařízení pro trakční napájecí stanice soustavy 25kV, 50Hz - Kaván, Jan (Univerzita Pardubice, 2002)
Kompenzační výkon LC větve spínacího FKZ. Problém omezení čtvrthodinových maxim v případě spínaného FKZ. Řešení přechodového jevu připnutí LC větve. Vliv kapacity trakčního vedení a indukčnosti energetické sítě na maxima proudu LC větví a napětí na kondenzátorové skupině. Vliv harmonického napětí v energetické síti na maxima proudu LC větví a napětí na kondenzátorové skupině.
The analysis of filtration-compensation equipment's switched LC branch for traction substations of the system 25 kV 50Hz
Keywords: trakční soustavy; lokomotivy