Kvalita života osob s nehojící se ránou - Lálová, Eva (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce "Kvalita života osob s nehojící se ránou" je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část bakalářské práce se zabývá kvalitou života pacientů s nehojící se ránou, standardizovanými dotazníky využívanými v praxi, popisem diagnostiky a terapií nehojících se ran (především bércovými ulceracemi, syndromem diabetické nohy a dekubity). Pro výzkumnou část je zvolen dotazník vlastní tvorby zaměřený na zjištění úrovně kvality života pacientů s nehojící se ránou a na zjištění dopadů, které ovlivňují každodenní život jedince. Na základě výsledků je vytvořen edukační materiál pro pacienty s cílem pomoci jim v oblastech, které udávají jako problémové ve vztahu ke své kvalitě života.
Quality of life of people with non-healing wound
Keywords: quality of life; non-healing wounds; leg ulcers; diabetic foot; decubitus; education; pain; kvalita života; nehojící se rány; bércová ulcerace; syndrom diabetické nohy; dekubity; edukace; bolest