Řešení problému nezaměstnanosti v jednotlivých regionech ČR v 90.letech - Kacálková, Marcela (Univerzita Pardubice, 2004)
Analýza vývoje nezaměstnanosti v letech 1993-2002 v České republice. Práce se věnuje nezaměstnanosti z regionálního pohledu a ukazuje rozdíly jednotlivých regionů - v tomto příadě krajů ČR ve vývoji nezaměstnanosti. Detailneji jsou analyzovány okresy Most a Karviná, zvláště pak přístupy k jejich řešení prostřednictvím nástrojů aktivní politiky.
Solution of the unemployment issue in individual regions of the Czech republic in the 1990s
Keywords: Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; regiony; Most; Karviná