Zámek v Kostelci nad Orlicí : dějiny stavby, její výzdoby a krajinného konceptu - Urbanovský, Marek (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se věnuje histoii a současnosti empírového zámku v Kostelci nad Orlicí. Seznamuje s objektem, který v současné době prochází rozsáhlou rekonstrukcí, směřující k rehabilitaci původní podoby, s jeho vývojovými etapami, majiteli, exteriérovým a interiérovým popisem, výzdobou, výčtem zbylého mobiliáře a sbírkových předmětů, zámeckým parkem.
Keywords: památkové objekty; zámky; empír; Kostelec nad Orlicí