Analýza bankovních poplatků v ČR - Svatoňová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce analyzuje nejčastější bankovní poplatky u účtů FO v ČR se záměrem vybrat nejvhodnější bankovní produkt pro určitou skupinu klientů. Vysvětluje bankovní systém v ČR, popisuje podmínky pro vznik obchodní banky, zabývá se činnostmi a funkcí bank a jejich hospodařením. Dále se věnuje poplatkům jako nezanedbatelnému zdroji příjmů bank a charakterizuje jednotlivé bankovní poplatky za služby poskytované klientům. Za období let 2005 až 2013 porovnává vývoj čistých výnosů z bankovních poplatků a provizí v celé ČR. Podle sazebníků jednotlivých bank vyhodnocuje optimální varianty účtů pro FO.
Analysis of Bank Charges in the Czech Republic
Keywords: Banka; analýza; poplatek; účet; fyzická osoba; klient; Bank; analysis; charge; account; individuals; client