Nezaměstnanost na Kutnohorsku - Bureš, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá nezaměstnaností na Kutnohorsku a zhodnocením jejího vývoje prostřednictvím řady hledisek. Těmito hledisky jsou: - volná pracovní místa a jejich vývoj - délka evidence - věková struktura uchazečů - vzdělanostní struktura uchazečů - nejvýznamnější zaměstnavatelé - cizinci na Kutnohorsku - vývoj nezaměstnanosti a jeho srovnání s okolními okresy. Hlavním zájmem této práce je osvětlit faktory, které nezaměstnanost ovlivňují a vymezit nejohroženější skupiny společně s nastíněním dalších možných řešení.
Joblness of Kutnohorsko
Keywords: Nezaměstnanost; Trh práce; pracovní místa; uchazeči; evidence; zaměstnavatelé; joblessnes; Labor market; jobs; candidates; accounting; employers