Návrh elektrické lokomotivy pro koridorové tratě ČD pro osobní dopravu a rychlé nákladní vlaky - Macháček, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá návrhem elektrické lokomotivy pro koridorové tratě normálního rozchodu v klimatických podmínkách střední Evropy. Hlavním úkolem je návrh výkonových parametrů a pojezdu.
Design of electric locomotive for arteries of ČD for passanger traffic and fast goods train
Keywords: kolejová vozidla; lokomotivy; trakční vozidla; vypružení vozidel; trakční chrakteristiky